Aan de slag met de Tuin & Klimaat Route: 4 tips

NIEUWS – Heb je ideeën opgedaan tijdens de Tuin & Klimaat Route begin september en wil je nu aan de slag? De herfst is een ideaal moment om te planten, snoeien, een regenton te plaatsen of een andere aanpassing te maken in de tuin. Vier tips hoe de Tuin & Klimaat Route je hierbij kan helpen:

1. Voorbeeldtuinen en projecten

Inmiddels staan er meer dan 100 voorbeeldtuinen en -projecten op de website, met allerlei verschillende groottes en maatregelen. Kijk dus ook eens bij een tuin aan de andere kant van het land, misschien dat je daarmee jouw plan nog kunt aanscherpen!

2. Stel jouw vragen aan een tuinkenner

Wil je aan de slag met een specifieke maatregel? Via de filter kun je een tuineigenaar zoeken die hier ervaring mee heeft en vervolgens een vraag stellen. Bijvoorbeeld: “Waar moeten we rekening mee houden bij het plaatsen van een infiltratievat?”

3. Tuinverhalen

De tuineigenaren vertellen graag over hun visie, hobbels en successen van de klimaatvriendelijke tuin. Op de Tuin & Klimaat Route vind je allerlei verhalen, bijvoorbeeld een over een tuinverbouwing, een voedselbos en een groen project van gemeente Harderwijk.

4. Tips & ideeën voor een klimaatvriendelijke tuin

De Tuin & Klimaat Route deelt regelmatig tips voor een klimaatvriendelijke tuin. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe voorbeelden, verhalen of nieuwsberichten op de website? Volg ons dan op sociale media of schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Binnenkort kun je verder kijken!

Binnenkort kun je bij sommige tuinen ook op andere momenten in het jaar op bezoek. Zo kun je, wanneer het jou uitkomt, ideeën opdoen bij een klimaatvriendelijke tuin in de buurt! Via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte!

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud