Een succesvolle eerste editie van de Tuin & Klimaat Route

NIEUWS – De afgelopen weken vond de eerste editie van de Nationale Tuin & Klimaat Route plaats. Dit waren twee dagen waarop tuineigenaren tips en ideeën deelden met de buurt. Met dank aan dertig zeer betrokken tuineigenaren, kijken we terug op een geslaagd evenement!

Vanaf augustus konden tuineigenaren aangeven dat ze hun tuin openstelden voor bezoekers op 3 & 10 september. Van tuinen uit Friesland tot Noord-Brabant: uit het hele land kwamen aanmeldingen binnen. Daarmee konden bezoekers kiezen uit veel type tuinen zoals een ‘bos in aanplanting’, voortuinen met regenwateropvang en achtertuinen vol insectenvriendelijke planten.

De buurt is welkom

De tuinen zijn onder de aandacht gebracht met uitgebreide social-mediacampagnes en via de lokale en regionale media. Daarnaast ontvingen de tuineigenaren en de 11 deelnemende gemeenten een promotiepakket waarmee zij de Tuin & Klimaat Route onder de aandacht konden brengen. Met berichten in de krant, op websites en via sociale media spoorden zij buurtgenoten aan om op bezoek te gaan.

Verder was de route in Wageningen zichtbaar bij de klimaatkeet en in gemeenten over de hele Noord-Veluwe waren er posters te vinden in de supermarkten.

Hoog bezoek in Voorst

Op de tweede dag van de Tuin & Klimaat Route bracht burgemeester Paula Jorritsma-Verkade een bezoek aan één van de deelnemers in Voorst. “Heel mooi dat mensen laten zien hoe een klimaatvriendelijke tuin eruit kan zien, zowel in het groot als in het klein,” bedankte de burgemeester de tuineigenaren. Lees het hele bericht >

Op bezoek bij een klimaatvriendelijke tuin

Meer dan honderd bezoekers schreven zich in voor een bezoek aan een duurzame tuin via de website van de Tuin & Klimaat Route. Daarnaast heeft een deel van de tuineigenaren persoonlijk buurtgenoten uitgenodigd door gebruik te maken van de ansichtkaarten van evenement. Dit leidde tot veel spontane bezoekers en gesprekken over de tuin.

“Super leuk, zelf hebben we een veel kleinere tuin die we nog moeten gaan inrichten. We hebben interesse in inheemse planten. Een bezoek aan jullie tuin is puur ter inspiratie maar we zijn ook benieuwd naar het karamiek Atelier.” – Bezoeker in Lelystad

De volgende editie

De volgende editie van de Nationale Tuin & Klimaat Route staat gepland voor september 2023. Om zoveel mogelijk ervaringen en tips te verzamelen, verstuurd de organisatie binnenkort een enquête naar alle gemeenten, deelnemers en bezoekers. Zo kunnen volgend jaar nóg meer mensen aan de slag met hun tuin!

Op de website en op de sociale mediakanalen van de Tuin & Klimaat Route blijven we tuinen, verhalen en tips delen. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter en blijf op de hoogte.


Scroll naar boven
Ga naar de inhoud