De burgemeester brengt een bezoek aan een tuin in Voorst

NIEUWS – Op de tweede dag van de Tuin & Klimaat Route bezocht burgemeester Paula Jorritsma-Verkade één van de vijf open tuinen in Voorst. Tijdens het bezoek gaven Sonja en Ernst Jan een rondleiding door hun klimaatvriendelijke tuin. Ze vertelden enthousiast hoe zij rekening houden met dieren, water en droogte en het veranderende klimaat: “Waar het op andere plekken soms bijna stil is, hoor je bij ons nog de vogels en het gezoem van insecten!”

Tijdens het bezoek aan de tuin vertelden tuineigenaren Sonja en Ernst Jan op welke manieren zij hun tuin klaarmaken voor een veranderend klimaat. Ze zijn enorm geïnspireerd door Indonesië en ze brengen deze sfeer graag terug in de tuin. Met ook voor de biodiversiteit en het klimaat: Zo bieden de struiken en bomen een goed onderkomen voor de vogels, zoemt de bloemenweide van de insecten en krijgt snoeihout weer een tweede leven in de tuin. Ze laten bezoekers hier graag van meegenieten: “Door mee te doen aan de Tuin & Klimaat Route ben ik zelf ook weer op nieuwe ideeën gekomen!”

Waardering voor gastvrijheid

Als waardering voor de inzet van Sonja en Ernst Jan, bezocht burgemeester Paula Jorritsma-Verkade zaterdag de tuin. “Heel mooi dat mensen laten zien hoe een klimaatvriendelijke tuin eruit kan zien, zowel in het groot als in het klein,” bedankte zij de tuineigenaren. Zelf was zij eerder weleens langs de tuin gefietst en was ze altijd al benieuwd naar het achterliggende verhaal. De Tuin & Klimaat Route was een mooie gelegenheid om dit te ontdekken!

Een platform vol groene tips

Het bezoek vond plaats op de tweede dag van de Nationale Tuin & Klimaat Route. Dit initiatief is vorig jaar gestart in samenwerking met Manifestregio Vallei & Veluwe en wordt ondersteund door gemeente Voorst. Tijdens de twee open dagen konden tuineigenaren hun tips en ideeën rondom de klimaatvriendelijke tuin delen met buurtgenoten. Op de website blijven de voorbeelden en verhalen het hele jaar zichtbaar.

Lees ook het artikel in het Voorsternieuws (pag. 13) >


Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk alle voorbeeldtuinen >

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud