Zet de plantjes buiten tijdens de Week van de Groene Tuin

NIEUWS – De Week van de Groene Tuin is van start gegaan! Deze week staat in het teken van vergroenen en verduurzamen van tuinen, balkons en straten. Een groene tuin biedt namelijk veel voordelen. Zo heb je meer koelte in de zomer, bied je een plek voor vogels en insecten en kan regenwater goed de grond in trekken.

Een groene tuin is toekomstbestendig. Door het veranderende weer krijgen we steeds vaker te maken met hevige buien en met langere periodes waarin het droog en warm is. Planten, bomen en ander groen kunnen het verschil maken. Deze zorgen ervoor dat water de grond intrekt en dat het minder warm wordt. Daarom is het niet belangrijk om groen in je tuin te planten.

Planten in je tuin
Als je aan de slag wilt gaan met je tuin, is het handig om van tevoren te bedenken wat voor soort tuin je hebt. Valt er veel schaduw in de tuin? Of heb je juist volop zon? Door dat eerst goed in kaart te brengen, kun je de juiste planten, zaden en bloembollen voor je tuin kopen. Zo heb je planten die goed groeien als ze veel in de zon staan, maar ook planten die het goed doen in de schaduw of halfschaduw. Als jij het groen op de juiste plek plant, krijg je gezonde en sterke planten die goed groeien en bovendien minder onderhoud nodig hebben.

Groene vingers
Ook als je geen groene vingers of weinig tijd hebt, kun je van een kleurvolle tuin genieten. Dit doe je simpelweg door de planten te kopen die bij jou passen. Zo zijn er vaste planten weinig tot geen onderhoud nodig hebben. En zie je op tegen het onkruid wieden? Denk dan eens aan (inheemse) bodembedekkers. Daarmee vrolijk je de tuin op en onkruid komt er lastig doorheen. Een win-winsituatie voor jou en je tuin!

Aan de slag
Tijdens de Week van de Groene Tuin worden er deze week verschillende tuintips gedeeld. Twijfel je nog over je aanpak of wil je weten hoe anderen hun tuin hebben aangepakt? Kijk dan eens rond in onze voorbeelden of lees een ervaringsverhaal. En ben je trots op je eigen eindresultaat? Meld je tuin aan en inspireer anderen om ook aan de slag te gaan!

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud