Plant een zaadje bij de buren!

Deel tips voor een klimaatvriendelijke tuin met buurtbewoners

NIEUWS – Is je tuin klaar voor een hoosbui of een warme zomerdag? Buurtbewoners nemen graag een kijkje bij een voorbeeldtuin! Laat je regenton, insectenhotel of bloemperk zien op www.tuinenklimaatroute.nl.

Bij de Nationale Tuin & Klimaat Route kunnen mensen ideeën opdoen bij tuinen in de buurt. Door de composthoop en insectvriendelijke planten in je tuin te laten zien op de website, inspireer je andere inwoners om zelf ook aan de slag te gaan. Met mooie voorbeelden en handige tips, vliegen de bijen straks van tuin-naar-tuin!

Een groen welkom

Vind je het ook leuk om de tuin of het balkon open te stellen voor mensen uit de buurt? Dat kan op zaterdag 3 & 10 september tijdens de Nationale Tuin & Klimaat Route. Alle tuinbezitters op het platform kunnen zelf aangeven of zij bezoekers willen ontvangen. Bezoekers schrijven zich van tevoren in voor een bezoek, zodat je weet wie je kunt verwachten.


Welkomstactie in deelnemende gemeenten
Doet jouw gemeente ook mee met de Nationale Tuin & Klimaat Route? Meld dan vóór 1 september jouw tuin aan op het platform en krijg een welkomstplantje cadeau! (Algemene voorwaarden)

Deelnemende gemeenten: Barneveld, Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nieuwkoop, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Voorst en Wageningen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud