Presentatie op de klimaattop Vallei & Veluwe

NIEUWS – Op de klimaattop Vallei & Veluwe presenteerde wethouder Henk Wessel (gem. Elburg) de Nationale Tuin & Klimaat Route aan deltacommissaris Peter Glas. Op de regionale bijeenkomst riep hij de deltacommissaris op om het platform, dat vorig jaar in de Manifestregio Vallei & Veluwe is gestart, ook bij andere gemeenten te introduceren.

De klimaattop is een jaarlijkse bijeenkomst voor de samenwerkingspartners binnen de Manifestregio Vallei & Veluwe, waaronder gemeenten, provincies en het waterschap. Met elkaar werken zij aan een klimaatbestendige regio en delen zij onderling kennis en ervaringen.

Het samenwerkingsverband nam vorig jaar het initiatief om de Nationale Tuin & Klimaat Route te ontwikkelen. Wethouder Henk Wessel vertelt hierover: “We willen vooral de inwoners mee laten doen. Kleine beetjes helpen, nu de rest van Nederland nog!”

Wethouder Henk Wessel vertelt deltacommissaris Peter Glas over het initiatief
De stand van de Nationale Tuin & Klimaat Route

Op de klimaattop overhandigde de wethouder het initiatief, namens de Manifestregio Vallei & Veluwe, aan deltacommissaris Peter Glas. Na een succesvolle start in deze regio, kunnen gemeenten uit het hele land zich namelijk aansluiten bij het concept.

Voorbeelden in de gemeente
Op het platform kan een gemeente goede voorbeelden (zoals groene tuinen, bloeiende bermen of buurtprojecten) in kaart brengen, en onder de aandacht van inwoners brengen. Tijdens het eerste evenement op zaterdag 3 & 10 september kunnen mensen ook op bezoek bij klimaatvriendelijke tuinen in de buurt.


Benieuwd of jouw gemeente ook meedoet aan het evenement? Bekijk hier het actuele overzicht van de samenwerkingspartners.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud