Nationale Tuin & Klimaat Route

Wat zijn de voordelen van een groendak? Hoe werkt het afkoppelen van regenwater? Hoe maak je een waterdoorlatend terras en welke bloemen trekken extra bijen en vlinders aan? Via de Nationale Duurzame Huizen Route zijn de afgelopen jaren tienduizenden mensen op weg geholpen met het verduurzamen van hun woning, maar duurzaamheid stopt niet bij de achterdeur. In samenwerking met de Manifest Regio Vallei & Veluwe start daarom de Nationale Tuin & Klimaat Route, waar inwoners inspiratie kunnen opdoen bij klimaatvriendelijke voorbeeldtuinen.

Een hele groep enthousiaste huiseigenaren deelt, naast hun ervaringen met duurzame maatregelen in huis, ook graag haar kennis over duurzame tuinen. Zo staan er op het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route al meer dan 400 ervaringen met regenwaterafkoppeling en 260 huizen met een groendak. Deze krijgen straks een eigen plek op de Tuin & Klimaat Route.

Naast deze privétuinen, kun je op het nieuwe platform van de Tuin & Klimaat Route ook publieke buitenruimten, wijktuinen of gemeenschappelijke vlindertuinen vinden. Tijdens een jaarlijks evenement kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een duurzame tuin in de buurt. 

Zelf een klimaatvriendelijke tuin? 
Heb jij een duurzame tuin en vind je het leuk om je ervaring hierover te delen? Dan kun je binnenkort jouw tuin aanmelden als voorbeeldtuin. Of het nu gaat om een grote tuin met een ondergrondse watertank of een balkon met planten voor vlinders, elke ervaring is waardevol. Geef hieronder alvast jouw interesse door, dan houden wij je op de hoogte!

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud