Het promotiepakket voor gemeenten

Op deze pagina vind je het promotiepakket voor de Nationale Tuin & Klimaat Route op zaterdag 3 & 10 september 2022. De teksten en bijbehorende afbeeldingen kunt u downloaden op deze pagina. Zie je kans om posters, flyers of ander promotiemateriaal te verspreiden in de gemeente? Het promotiemateriaal kun je gratis bestellen vanaf deze pagina.


In de onderstaande tabbladen kun je meer lezen over de verschillende campagnes en acties die worden georganiseerd door de Nationale Tuin & Klimaat Route.

De wervingscampagne

Op dit moment is de wervingscampagne van de Nationale Tuin & Klimaat Route in volle gang. Het persbericht is verstuurd naar lokale media & organisaties en op sociale media loopt een betaalde promotiecampagne. In het promotiepakket vind je een nieuwsbericht, een nieuwsitem voor in de krant en een aantal sociale mediaberichten.

Tip ons op tuinen
Ondersteunend aan de campagne, benadert de organisatie zelf ook actief tuinbezitters in de deelnemende gemeenten. Ken jij klimaatvriendelijke tuinen of projecten binnen de gemeente en staan deze nog niet op de website? Laat het ons weten via het contactformulier!

Inwoners kunnen de hele zomer een tuin of project aanmelden op het platform. Zodra de tuin is aangemeld, kan de tuinbezitter via het dashboard aangeven of hij/zij bezoekers wil ontvangen tijdens het evenement.


Welkomstactie in de gemeente

Om inwoners aan te moedigen om hun tuin aan te melden, organiseren wij in alle deelnemende gemeenten een welkomstactie. Alle inwoners die vóór 1 september hun tuin aanmelden, ontvangen een plantje cadeau.

Deze actie wordt volledig verzorgd door de Nationale Tuin & Klimaat Route. Bij vragen kunnen inwoners direct contact opnemen met de organisatie. Op de welkomstactie zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing.

De bezoekerscampagne – vanaf 10 augustus

Vanaf 10 augustus wordt zichtbaar op de website welke tuinen meedoen aan het evenement van de Nationale Tuin & Klimaat Route. Vanaf dat moment is het ook mogelijk voor inwoners om zich in te schrijven voor een bezoek. Tuinbezitters die zich na 10 augustus aanmelden, kunnen de hele maand augustus nog deelnemen aan het evenement.

Communicatie via de gemeente
Op deze datum start ook de bezoekerscampagne, waarbij de organisatie een nieuw persbericht verstuurd naar de lokale media en initiatieven. Daarnaast start op deze datum de betaalde campagne op sociale media en Google Ads.

In het promotiepakket vind je teksten die je vanaf dan ook zelf kunt delen via de kanalen van de gemeente. Op deze pagina kun je de bijbehorende afbeeldingen downloaden. De foto’s zijn gemaakt bij deze klimaatvriendelijke tuin in Nunspeet.

Promotiemateriaal bestellen
Organiseert de gemeente deze zomer een leuke markt, evenement of bijeenkomst? Dan kun je de Nationale Tuin & Klimaat Route zichtbaar maken met een poster, flyer of banner. Dit promotiemateriaal wordt gedrukt op bermgraspapier. In dit papier is bermgras verwerkt dat afkomstig is van bloemrijke bermen uit het Groene Hart. Het promotiemateriaal is voor zowel gemeenten, als voor tuinbezitters gratis te bestellen via het bestelformulier.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over de campagnes of het promotiepakket voor gemeenten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen