Deelname van gemeenten

Veel inwoners willen hun tuin verduurzamen, maar weten vaak niet hoe. Ze zijn op zoek naar informatie hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Daarom start dit jaar de Nationale Tuin & Klimaat Route. Waar kun je beter tips en ideeën opdoen, dan bij een duurzame buur die hier al over heeft nagedacht?

Gemeenten, waterschappen, provincies en andere partijen kunnen op elk moment aanhaken bij de Tuin & Klimaat Route.  Door deelname aan het initiatief laat u de meerwaarde zien van de individuele inzet van inwoners. De Nationale Tuin & Klimaat Route biedt verschillende samenwerkingsvormen aan. Twee daarvan worden hier toegelicht: 

Basispakket voor gemeenten

Bij deelname aan de Tuin & Klimaat Route, ontvangt de gemeente een basispakket. Het basispakket bestaat o.a. uit een gemeentepagina op de website, de beschikking over promotiemateriaal en promotieteksten die de gemeente kan gebruiken op de gemeentelijke website, de krant en op sociale media. Bij vinden er verschillende campagnes plaats. Daarnaast ontvangt een gemeente door het jaar heen regelmatig updates en een jaarverslag. Het pakket is gericht op volledige ontzorging van de gemeente.

Aanvullend pakket

Het is mogelijk om het basispakket aan te vullen met leuke extra acties. Zo brengt u de Tuin & Klimaat Route verder onder de aandacht en heeft u de kans om uw gemeente en deelnemende inwoners nog beter uit te lichten. Met dit aanvullend pakket voert de organisatie meerdere activiteiten uit in de gemeente, waardoor ervaringsverhalen het hele jaar door op een positieve manier onder de aandacht worden gebracht: 

  • Artikel of video met lokale voorbeelden
  • Gerichte promotiecampagne
  • Uitgebreide gemeentelijke promotie campagne
  • Subsidiepagina van gemeenten
  • Jaarlijks analyserapport

Bent u geïnteresseerd om als gemeente deel te nemen of wilt u meer weten over deelname als waterschap, provincie of andere partij? Neem dan contact met ons op:
Tel: 0525-701193
info@tuinenklimaatroute.nl

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud