Omschrijving

Ecologische tuin, aangelegd in 2021, met inheemse planten, bosplantsoen, kruidengras, fruit en wilde bloemen

Kenmerken

Grootte: 200m2
Soort: tuin

Toegepaste maatregelen

Waterdoorlatende verharding, Houtsnippers, schors en cacaodoppen, Wadi, Reliëf (lager liggend deel tuin voor wateropvang), Afvoer regenwater naar oppervlaktewater, Groendak, Bomen voor schaduw, Planten voor verkoeling, Groendak voor isolatie, Gevel vergroening, Bloemenveld, Inheemse planten, Biologische planten, Boom, Gazon, Groene erfafscheiding, Fruitbomen, Eetbare bloemen, Groente planten, Fruitplanten en struiken, Kruidentuin, Vogelhuisjes, Egelhuisje, Insecten hotel, Drinkwatervoorziening dieren, ComposthoopFoto's


Beschreven maatregelen


Meer informatie

Verharding
Reden: Onze tuin heeft een smal bestraat pad en paden van dolomiet (halfverharding).
Tip:

Afkoppelen
Aantal afgekoppelde m2: Er is 120 m2 aan dak afgekoppeld. Het water gaat via regenpijpen en ondergrondse slangen op verschillende plaatsen de tuin in. Zo wordt het water verdeeld over de tuin.
Reden: Regenwater blijft in eigen tuin en trekt zo snel de grond in. Fijn voor het bodemleven en de planten in de tuin.
Tip:

Daken
Reden: Op de schuur ligt een groendak voor nog meer variatie aan groen in de tuin. Een extra plek voor insecten en vogels. Ook helpt het goed om de ruimte daaronder (schuur) te koelen als het warm is buiten.
Tip:


Hitte in de tuin
Tip: Wij hebben bomen geplant voor natuurlijke schaduw en koelte. Achter in de tuin staat een kastanje houten pergola die begroeid gaat worden met planten. Zo is er straks een terras met natuurlijke schaduw.


Eetbare tuin
Reden: Wij hebben afwisselend groen geplaatst in onze tuin, fruitstruiken, bomen, wilde bloemen, borders met biologische beplanting, kruidenrijk gras en kleine bosplantsoenen. We hopen dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat waar diverse dieren zich thuis gaan voelen.
Tip:


Dieren in de tuin
Reden: Onze tuin is nog vrij nieuw, langzaamaan komen er steeds meer dieren een bezoek brengen. Vlinders, bijen, kevers, kool- en pimpelmezen, groenlingen, mussen, spechten, en soms een torenvalk. Daarnaast zijn er padden, een egel en veel slakken.
Tip:


Recycling
Reden: Snoei/tuinafval blijft in onze tuin. Takken gaan op takkenril, snoeiafval leggen we neer als bodembedekker, gft gaat in een compostvat.
Tip:


Scroll naar top
Skip to content