Omschrijving

Dorpsmoestuin Nieuwkoop is een gemeenschappelijke moestuin waar we samen met een groep vrijwilligers op een biologische manier groenten, fruit en kruiden telen. Volgend jaar willen we daar ook bloemen aan toevoegen. Ons doel is om een laagdrempelige, inspirerende en verbindende ontmoetingsplek te zijn voor jong en oud. Om lekker met de handen in de aarde te werken maar ook om te ontspannen en ontmoeten. Kom gerust een kijkje nemen in de tuin. We vertellen je graag over onze visie en toekomstplannen.

Kenmerken

Grootte: 200m2
Soort project: buurtcollectief

Toegepaste maatregelen

Waterdoorlatende verharding, Houtsnippers, schors en cacaodoppen, Bomen voor schaduw, Planten voor verkoeling, Bloemenveld, Inheemse planten, Biologische planten, Boom, Gazon, Fruitbomen, Eetbare bloemen, Vergeten groenten, Groente planten, Fruitplanten en struiken, Kruidentuin, ComposthoopFoto's


Beschreven maatregelen


Welke planten zijn er geplaatst?

Biologische groenten, fruitbomen en - struiken, kruiden.

Welke maatregelen zijn er getroffen om hitte tegen te gaan?

Nog geen maatregelen. De tuin is in maart 2022 aangelegd.

Welke materialen zijn er gebruikt voor het aanleggen van verharde delen?

Houtsnippers

Met welke maatregelen is er ruimte gecreëerd voor dieren?

We hopen met de inheemse bloemen die we komend najaar gaan zaaien veel bijen, vlinders en andere bestuivers aan te trekken.

Welke eetbare planten zijn er te vinden in het project?

Alleen maar eetbare planten, zoals courgettes, pompoenen, tomaten, uien, bieten, mais, verschillende soorten bonen, koolgewassen, aardappels, andijvie, spinazie, sla.....

Welke partijen hebben meegewerkt aan de aanleg?

Gemeente Nieuwkoop, Hoogheemraadschap Rijnland. Daarnaast hebben we een fijne samenwerking met Dorpsboerderij Nieuwkoop en zijn er goede contacten met welzijnsorganisaties en de scholen in Nieuwkoop.


Scroll naar top
Skip to content